Cauze & Simptome
Arsurile la stomac, de obicei, apar după mese, aproape de culcare sau în timpul nopții.
Simptomele arsurilor la stomac pot fi:
- O senzație de arsură în capul pieptului sau în gât după masă.
- Un lichid fierbinte cu gust acru sau sărat în partea din spate a gâtului însoțită de o dificultate la înghițire.
- Presiune în spatele sternului.
- Senzație de balonare
- Senzație de eructație
- Senzație de rău general
În majoritatea cazurilor, arsurile la stomac sunt un răspuns natural la prezența acidului gastric la nivelul esofagului. Dar înțelegem cât de perturbator poate fi, de aceea am identificat câteva alimente bune de evitat.
Ce alimente cauzează arsuri la stomac?
- Alimentele prăjite și grase
- Mâncarea prea multă
- Mâncatul prea repede
- Carnea grasă și produsele lactate
- Alcoolul, băuturile cafeinizate și alimentele picante, care pot provoca, de asemenea, deschiderea valvei de la nivelul sfincterului esofagian inferior.
Stresul și suprapoderabilitatea sunt, de asemenea, factori care contribuie, astfel încât respectarea unei diete alimentare și integrarea exercițiilor fizice în stilul de viață vor ajuta la evitarea arsurilor la stomac. Acestea fiind spuse, nu trebuie să-ți pui viața în așteptare din cauza arsurilor la stomac, Gaviscon este conceput să te ajute să tratezi aceste simptome.
Întrebări frecvente
Tratament
Pentru a opri acidul să urce și să provoace iritații, produsele Gaviscon utilizează alginat de sodiu, o formulare vâscoasă care formează o barieră protectoare în stomac. Produsele Gaviscon conțin, de asemenea, antiacide, care transformă excesul de acid în apă.
Combinând cele două, vă bucurați de o ameliorare rapidă și puteți să vă desfășurați toate activitățile.
Dozare: Luați 10-20 ml Gaviscon suspensie orală după mese și la culcare, de maxim 4 ori pe zi. Luați în considerare că o linguriță este egală cu 5 ml.