Fără mâncare pur si simplu nu putem supravieţui. Alimentele ne oferă vitaminele şi nutrienţii necesari pentru creştere şi vindecare, dar şi energia necesară pentru a întreprinde anumite activităţi. Cu toate acestea, pentru multe persoane mâncarea este mai mult decât un simplu “combustibil”.
În condiţiile unei abundenţe de alimente savuroase şi dulci, este normal să mâncăm atunci când ne e foame, atunci când suntem trişti, fericiţi sau atunci când sărbătorim un eveniment.
Mâncarea este o parte uriaşă din viaţa noastră, dar uneori putem exagera. Atunci când ne răsfăţăm este cu siguranţă o experienţă plăcută pentru papilele noastre gustative, însă nu este foarte uşor pentru sistemul digestiv să transforme alimentele în nutrienţi, care vor fi ulterior absorbiţi şi utilizaţi de către organism.
Vă simţiţi apatic atunci când începeţi să mâncaţi prea mult? Motivul este că sistemul nervos comunică organismului să îşi concentreze resursele asupra procesului de digestie.
Excesul în ceea ce priveşte mâncarea poate conduce la apariţia arsurilor la stomac şi indigestiei. Cu cât mâncăm mai mult, cu atât creşte şi secreţia de acid gastric necesar procesului de digestie. Fiind în exces, acesta ajunge cu uşurinţă la nivelul esofagului, fiind responsabil de acea senzaţie de arsură în piept – arsuri la stomac. Care sunt perioadele în care mâncăm cel mai mult? Vă prezentăm câteva exemple la care să vă gândiţi.
Sezonul sărbătorilor
Sărbătorile reprezintă o scurtă perioadă din an în care mulţi dintre noi consideră că au liber să mănânce ce alimente doresc şi să consume ce băuturi doresc. De multe ori, aşteptăm un an întreg să mâncăm anumite preparate încât, atunci când le avem, simţim nevoia să profităm la maxim. Perioada sărbătorilor este o perioadă a decadenţei când mulţi dintre noi profită de faptul că, o dată pe an, nimănui nu îi pasă dacă mănânci desert la micul dejun sau gustări pentru tot restul zilei.
Ziua de naştere
Această zi este numai despre dumneavoastră! Cu un mic dejun copios şi tort, aveţi grijă să nu mâncaţi excesiv deoarece puteţi ajunge să aveţi arsuri la stomac şi să suferiţi o indigestie. Nu le lăsaţi să vă strice ziua. Gândiţi-vă cu grijă ce vreţi să mâncaţi şi cât vreţi să mâncaţi, fără a face excese.
Petrecerile
Există multe motive ce pot fi celebrate în viaţă, fie că este propria aniversare sau aniversările unor persoane dragi. Poate este vorba despre o nuntă, o petrecere de casă nouă sau aniversarea venirii pe lume a unui nou membru al familiei. Toate acestea reprezintă momente de fericire pe care le împărtăşim cu ceilalţi şi un motiv bun pentru o petrecere iar o petrecere înseamnă întotdeauna mâncare multă şi gustoasă.
Dezamăgirile şi supărările
In aceaşi măsură, atunci când suntem trişti, mâncăm. Dezamăgirile şi supărările pot duce la perioade dificile în viaţa fiecăruia şi, chiar dacă nu aveţi dispoziţia necesară pentru a vorbi cu cineva, mâncarea preferată vă va consola de fiecare dată. Cu toate că o cutie întreagă de îngheţată nu poate face nici un rău după o despărţire, nu permiteţi ca mâncarea de “consolare” să facă parte din viaţa dumneavoastră de zi cu zi.
Acestea sunt doar câteva exemple de diferite ocazii, fericite sau triste, în care mâncarea reprezintă elementul principal. Gaviscon ajută la ameliorarea arsurilor la stomac. Acesta poate fi administrat persoanelor cu vârste de peste 12 ani. Citiţi cu atenţie prospectul şi instrucţiunile de pe ambalaj.
Acest articol are rol informativ și nu are intenția de a înlocui recomandările medicale. Informațiile prezentate pe aceste pagini de internet nu sunt concepute în scopul diagnosticării sau al prescrierii unui tratament. Adresați-vă medicului sau farmacistului.
Articol publicat 1 ianuarie 2021